torstai 23. tammikuuta 2014

Herkkuja pikkujouluihin

Joulun alla vietin muutamia pikkujouluja itse juhlien ja töitä tehden. Itse juhlitut ovat kyllä huomattavasti mukavampia tapahtumia. Kuten yleensä niin sekä luokan että tanssiporukan pikkujouluja juhlitaan aina nyyttäriperiaatteella hirveästi hyvää ruokaa ja herkkuja hyvässä seurassa.

Tanssiporukan pikkujouluihin tein tänä vuonna makeita minipiirasia. Ihastuin itse minileivonnaisiin ja mikäli aikaa olisi väkertäisin kaiken mininä. Pientä on helpompi syödä ja jaksaa maistaa useampaa sorttia, kun kaikki ei ole suurta. Suosittelen kokeilemaankin juhlatarjoilujen pienentämistä esim. minimuffinssit, minipiiraat, minipullat ja minisämpylät sopivat hyvin tarjoiluiksi, lisäksi niistä saa vielä syötävän suloisen näköisiä.

Pikkujoulujen minipiirasten sisällä oli vanilja-päärynätäytettä ja puolukka-kinuskitäytettä. Molemmat toimivat hyvin, itse pidin ehkä hieman enemmän puolukkaisesta. Päärynätäytettä varten hauduttelin päärynöitä omenasiiderisokeriliemessä (vähän joulun mausteita, kanelia ja kardemummaa ym. sekaan) ja tein vaniljarahkasta ja kananmunasta massan päärynöiden päälle. Puolukkapiiraissa täyte on kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja pakastepuolukoita.




Luokan pikkujouluihinkin halusin jotain leipoa, vaikka aikaa ei varsinaisesti ollut. Pikaisesti sitten väsäsin juustokakkua, nopeaa, helppoa ja suussasulavaa. Tällä kertaa tei piparipohjaan juustoisen valkosuklaakardemummatäytteen. Kerranki liivate sekottui kiireestä huolimatta tasaisesti ja kakku oli silkinpehmeää, vaikka itse sanonkin. Olen nyt alkanut sekoittamaan liivatteen juustoseokseen ennen kuin laitan sinne kermaa, sitä uskaltaa paremmin vatkata, jolloin liivate sekoittuu tasaisemmin.



Ja juhlissahan oli paljon muutakin tarjottavaa. Paistettua juustokakkua, torttuja, fudgea, suklaata, sipsiä, laatikoita, kassleria.. Maha täynnä ja mieli hyvänä lähdettiin kotiin näistä pikkujouluista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti