keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kihlajaisiin Red velvet-kakkua

Meillä juhlittiin viime viikonloppuna kihlajaisia tai me juhlittiin niitä vanhempieni kotona muutamien ystäviemme kanssa. Ihana kun oli tilaa ympärillä niin leipoessa kuin ystävien kanssa touhutessa ja mahduttiin vielä kaikki saman pöydän äärellekin! Pidän kovasti juhlien järjestämisestä ja onneksi edessä onkin vielä kihlajaishuumaa yhdessä perheiden kanssa.

Ystäville pidetyissä kihlajaisissa oli amerikkalaistyyliset tarjoilut. Suolaisena oli itsetehtyjä hampurilaisia omilla naudanlihapihveillä, bbq-kastikkeella, chilimajoneesilla sekä isolla kasalla kasviksia. Hampparin rinnalle touhuttiin pikkusiskon kanssa maalaisranskalaisia ja coleslawta. Ruoka maistui vieraille hyvin ja maha tuli totisesti täyteen..

Minun henkilökohtainen lempiosio on jälkiruokapöytä ja harmi, että viikko ei antanut periksi suuremmille ja isommille töille. Kuitenkin makeaa oli aivan tarpeeksi ja maku oli ulkonäköäkin parempi. Makeat olivat myös amerikkalaistyyliin sopivia eli red velvet-kakkua, itsetehtyjä vaahtokarkkeja ja minttusuklaacupcakeja. 

Red velvet-kakku yllätti minut helppoudellaan ja maullaan. Kakusta tuli mehevä ja rääppijäisissä maku oli itse juhlapäivääkin parempi eli kannustan tekemään kakun etukäteen, viimeistään edellisenä päivänä niin se ehtii mehevöityä kunnolla. Kakun ohje löytyy täältä, vähän muokkasin sitä ja tein kaksinkertaisen, näin paistaessa jaoin sen kahteen 24 cm:n vuokaan. Myös vaahtokarkeista tuli itsetehtyinä loistavia, en taida enää ostaa kaupasti sille tekeminen oli helppoa ja maku parempi. Kuppikakut taas olivat söpöjä ja kiitos niistä pikkusiskolle, joka teki ne viimetipassa vieraiden jo paikalla ollessa - siinä sitä samalla pursotettiin päällisiä ja vaihdettiin kuulumisia.

Suuret kiitokset kaikille ystäville ihanista juhlista! 

Red velvet-kakku

2 dl maitoa
4 tl valkoviinietikkaa

6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

 2 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä

punaista elintarvikeväriä

Sekoita maito ja viinietikka, anna juoksettua. Sekoita kuivat aineet. Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon maitoseos, öljy ja punaista elintarvikeväriä. Siivilöi kuivat aineet nesteisiin.

Jaa pohja kahteen 24 cm:n vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 25 min, kunnes puutikkuun ei jää kuin muutama murunen. Älä ylipaista, jotta säilytät mehevyyden.

Täytettä ja kuorrutetta varten vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon notkeutettu tuorejuusto, maista ja lisää makeutta tarpeen mukaan.



Tällä kertaa vähän rustiikkisempi kuorrutus ja uusia kukkamalleja pinkkeinä ja valkoisina.





Vaahtokarkit valmistuu hetkessä sokerista, omenamehusta ja vaaleasta siirapista sekä liivatelehdistä. Massaa keitetään ja sitten se laitetaan vuokaan jäähtymään, herkut säilyy tiiviissä kupissa useamman vuorokauden pehmeinä ja herkullisina.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti