sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Jauhelihapiirakka

Meidän kahden ihmisen taloudessa käytetään mielestäni ihan liikaa jauhelihaa. Ja vielä useammin jauhelihasta tehdään kastiketta makaronin seuraksi. Tapoihin pinttymistä?

Taas kerran meidän kaapista kuitenkin löytyi paketillinen jauhelihaa ja kerrankin päätin tehdä siitä jotain erilaista, nimittäin piirakkaa. Jauhelihasta saa oikein hyvän ja ruokaisan piirakan salaatin kaveriksi. Tällä kertaa se sai makua juuri parvekkeelle istutetuista tuoreista yrteistä (varma kesän merkki) ja tuoreesta chilistä, nam!

Pohja

100 g voita
1 dl ruisleseitä
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Tilkka vettä ja suolaa

Nypi voi ja kuivat aineet sekaisin. Lisää joukkoon vettä ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja painele siihen haarukalla reikiä. Esipaista muutama minuutti 200 asteisessa uunissa.

Täyte

400 g naudan jauhelihaa
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 kourallista yrttejä (basilika, timjami, persilja..)
kourallinen kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria
1 prk kermaviiliä
2 munaa
2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja pilkotut sipulit pannulla. Lisää joukkoon pilkottu chili, yrtit ja puolitetut kirsikkatomaatit sekä suolaa ja pippuria. Kaada täyte pohjan päälle. Sekoita kermaviili ja munat, mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada kermaviiliseos jauhelihan päälle. Heitä pinnalla runsaasti juustoraastetta ja paista 200 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kylmän juoman kanssa. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti