sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kakun täytteitä

Lupailin teille aikaisemmin kirjoittavani tänne valkosuklaa- ja vadelmamoussetäytteiden ohjeet. Täytteet ovat minun mielestäni paras osa kakkua ja ainakin nämä toimivat hyvin niin yhdessä kuin erikseen. 



Valkosuklaatäyte

2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
200 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
 Puolikkaan (vajaan) sitruunan mehu

Laita liivatelehdet likoamaan. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla tai vesihauteessa. Vispaa kerma. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana maitorahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää maitorahkan joukkoon jäähtynyt valkosuklaa ja kermavaahto.  Mikäli kaipaa makeutta lisää hieman tomusokeria, itse en siihen lisää makeutta kaipaa, valkosuklaa ajaa sen tehtävän hyvin.


Vadelmatäyte

2dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
2 dl vadelmasosetta
5 liivatelehteä
Puolikkaan (vajaan) sitruunamehu
Tomusokeria

Laita liivatelehdet likoamaan. Vispaa kerma. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana maitorahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää maitorahkan joukkoon vadelmasose ja kermavaahto.  Makeuta tomusokerilla ja heitä joukkoon muutama kokonainen vadelma tuomaan tekstuuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti