sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Suklaaholistin suklaajuustokakku

Viikko sitten meillä oli lukion luokkatapaaminen. Olihan kyllä mahtava nähdä kaikkia tuttuja ja kuulla tämän hetken kuulumiset. Vaikka aikaa näkemisestä olikin kulunut oli vanha porukka kasassa ja juttua riitti aamuyöhön saakka.

Juhlien tarjoilu toteutettiin nyyttäri periaatteella. Tarjolla oli kaikkea sushista suolaiseen piirakkaan ja juustoihin. Jostain syystä päädyin tekemään makeaa ja arvatenkin kakkua. 

Näiden juhlien kakuksi valikoitui suklaajuustokakku. Alunperin kakkuun oli tarkoitus tehdä ksksi kerrosta, mutta aamulla tajusin ettei se riitä, eikä se olisikaan riittänyt. Kakusta tuli valtava, mutta olihan se myös näyttävä. Kakkuun tuli kolme kerrosta, joista jokainen toimisi myös omana kakkuna. Suklaan määrä on vaikuttava, jokainen saakin varmasti tyydytettyä suklaan himonsa tämän kakun parissa.



Pohja

1 pkt dominoja
75 g voita

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, myös reunoille laitaa korkeammalle. Murskaa dominot ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pistä jääkaappiin odottamaan.


1. ja 2. kerros 

600 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
6 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata
300 g fazerin mariannesuklaata

Laita liivatteet kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi pienen sokerimäärän kanssa, kaksi/kolme ruokalusikkaa. Toisessa astiassa vaahdota vaniljakastike. Lisää vaniljakastikkeen sekaan tuorejuustot ja maitorahka.  Sulata tumma suklaa ja toisessa kulhossa 200g mariannesuklaata. Rouhi loppu mariannesuklaa.

Ota puolet rahkajuustoseoksesta ja lisää sen joukkoon vatkaten sula tumma suklaa sekä pieneen vesi tilkkaan liuotetut liivatelehdet. Kääntele seoksen joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan. 

Sekoita loppuun rahkajuustoseokseen sulatettu ja rouhittu mariannesuklaa sekä loput liivatteet. Kääntele loppu kerma joukkoon ja kaada tummasuklaamassan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan. 


3. kerros

2,5 dl vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
100 g fazerin sitruunavalkosuklaata
100 g maitosuklaata
3 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaat. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja rahka. Lisää rahkajuustoseokseen suklaat ja veteen liuotetut liivatelehdet koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljavaahto massan joukkoon ja kaada massa kakun kolmanneksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.


Koristeeksi

Marianne karkkeja rouhittuna ja kokonaisina













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti