maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskakku

Tänä vuonna pääsiäistä vietettiin anoppilassa. Päästiin ulkoilemaan, laskettelemaan ja paistaan notskilla makkaraa, lusmuilua unohtamatta. Onnistuinpa jopa polttamaan kasvoni tai nenäni lähinnä, mutta eiköhän sekin rusketukseksi vielä muutu.

Ja tulihan sitä leivottua kakkuakin pääsiäisen viettäjien syötäväksi. Sitruuna kuuluu pääsiäisleivonnaisiin ja niinpä tässäkin kakussa pääroolissa oli sitruuna. Ohje on muokattu tästä ohjeesta. 




Lisäsin pohjaan yhden sitruunan kuoriraasteen, kostutin pohjat appelsiinimehulla ja päälle tein hasselpähkinäkorkantin sijasta mantelikrokanttia. Kakun koristelin vielä suklaamunilla ja näin se koristi kahvipöytää. Kakku oli mehevä ja raikas, mutta silti niin pehmeä ja suussasulava. Tulen varmasti käyttämään ohjetta uudestaan ja muokkaamaan siitä jotain uuttakin.








Ihanaa kevättä lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti