sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Keskikesän mansikkakakkua

Keskikesän juhla on nyt juhlittu enemmän ja vähemmän vesisateessa ja auringonpaisteessa. Me nautittiin juhannuksesta syömällä liikaa ja nauttimalla elämästä ystävien ja sukulaisten parissa. 

Tällä kertaa mentiin ystävien luokse istumaan iltaa ja he hankkivat ruoat. Tarjolla oli naudan grillipihvejä, porsaan ribsejä, tuoresalsaa, mansikka-halloumisalaatti ja kuohuviiniä, mutkatonta ja niin hyvää kesäruokaa. Minä tein jälkkäriksi suuren mansikkakakun, joka kuuluu mielestäni tähän vuodenaikaan. Paljon kermaa ja vielä enemmän mansikoita. Miehet söi kakkua kaksinkäsin, kuulemma pitäisi useammin tehdä perinteisiä kakkuja ihan omaksi iloksi. Ja tottahan se on, kyllä perinteinen mansikkakermakakku maistuu vuosi toisensa jälkeen oikein hyvälle.




Kakun pohja on 6 munan sokerikakkupohja, johon lisätty 1 sitruunan kuori raastettuna. Täytteenä on vaniljakermavaahtoa, johon on sekoitettu vaniljarahkaa ja tuoreita mansikoita. Päällä on lisää mansikoita ja vaniljakermaavntoa, johon on sekoitettu maitorahkaa. Maitorahka raikastaa kermaa ja tuo kakkuun kivaa keveyttä. Perinteitä täytyy hieman rikkoa.










Ei ihan heti uskoisi, että neljä aikuista ja kaksi naperoa tuhosi tämän kakun alle vuorokaudessa. ;) Kiitos juhannusseurasta ystävät! Toivottavasti muillakin oli yhtä maukas juhannus kuin meillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti