sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannuksen raparperipiiraat

Alkukesän hitti on raparperi. Tykkään kovasti siitä, kuinka kirpeän raparperin yhdistää pehmeisiin makuihin ja lopputulos on pehmeä, mutta raikas. 

Tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta nimittäin pieniä raparperipiirasia. Paljon kirpeää raparperia ja hippusellinen valkosuklaata murukannen alla. Lopputuloksena oli kostea sisus ja rapea kuori, todella hyvä yhdistelmä siis.




Pohja

100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
0,5 dl ruokokidesokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 rkl kanelia
1 sitruunan kuoriraaste

Nypi voi ja kuivat aineet sekaisin. Jaa seos kahtia. Lisää toiseen puolikkaaseen 250 g maitorahkaa ja 1 muna. Sekoita tasaiseksi ja painele vuokien pohjalle ja reunoille.

Täyte

4 dl raparperia paloina
100 g valkosuklaata
 250 g maitorahkaa
2 munaa
1 sitruunan mehu
1 rkl jauhettua inkivääriä
0,5 dl tomusokeria

Pilko kuorittu raparperi, rouhi valkosuklaa ja laita näitä reilu kasa vuokien pohjalle. Sekoita muut aineet ja kaada raparperin päälle. Murusta jäljelle jäänyt taikina kanneksi ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa, eikä lasi kuohuvaa pahenna tätä herkkua!









Loput testikappaleet lähti miehen työpaikalle ilostuttaan juhannuksen työntekijöitä, olivat kuulemma menneet kahvin kanssa alas. Milloinkahan sitä saisi miehiltä sen kummempia kommentteja, mutta maistuminenhan se tärkeintä onkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti