keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Suklaakakkua

Viime viikolla tein suklaakakun sekä viimeisen harjoittelupäivän iloksi harjoittelupaikkaan sekä tanssiporukan päättäjäisiin.

Täytteet ja pohja molemmissa kakuissa oli samat kuorrute oli hieman erilainen. Pohjan ohje löytyy Valion sivuilta, tässä on linkki sinne. Pohjasta tuli tuolla ohjeella minun makuuni hieman liian makea ja tiivis, mutta ainakin suklaannälkä varmasti lähtee!

Täytteenä kakuissa on lemon curdia ja vaniljavaahtoa. Sitruuna tasapainottaa mukavasta muuten makeaa kakkua ja vanljavaahto pehmentää makua - mielestäni oikein hyvä yhdistelmä. Ehkä lemon curdista voisi itse tekemällä tehdä hieman kirpeämpää sillä joka kerta sen makeus yllättää minutkin - kokeiluun menee.




Vaniljavaahto

2,5 dl vispikermaa
1 pkt vaniljatuorejuustoa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Vaaleamman kakun kuorrutteessa on vaniljavaahtoa, johon on sekoitettu dulatettua tummaa suklaata ja tummaa kaakaojauhetta.

Tummempi kakku on kuorrutettu vaahdotetulla suklaaganachella. Ensin suklaa sulatetaan kaatamalla kiehautettu kerma palojen päälle ja jäähdyttämisen jälkeen seos vaahdotetaan.

Suklaaganache

2dl kermaa
100 g tummaa suklaata

Koristeena kakuissa on macaron leivoksia, joista tulee pian oma päivitys ja suklaarouhetta.





 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti