tiistai 15. heinäkuuta 2014

Mansikkamuffinssit ja lohijuustosarvet

Vapaapäivä ja ystävän vierailu on hyvä syy leipoa ja kokeilla uutta. 




Juustosarvet ovat vanha tuttu ja pettämättömiä, tällä kertaa täytteeseen tuli lohipiparjuurituorejuustoa ja kylmäsavulohta. No juustosarvien pettämättömyyskin on suhteellista, unohdin ensimmäisen erän uuniin, mutta ehdin kuin ehdinkin pelastaa ne ennen palamista. Ohjeen nappasin Kinuskissan sivuilta ja koska öljy loppui kesken niin korvasin sen voisulalla. Tässä ohjeessa ei oltu laitettu täytettä sarviin, mutta sisälle sopii lähes kaikki: tuorejuustot, kinkku, lohi, poro, feta, tomaatti, paprika... Juustosarvien kanssa me syötiin mansikkaista grillijuustosalaattia, ihana kesä.






Jälkiruoaksi tein suuria mansikkamuffinsseja. Itse muffini on vaniljainen, sitruunainen ja mansikkainen, kirpeyttä ja pehmeyttä sulassa sovussa. Ihastuin siihen, että lopputulos ei ollut liian makea. Suurenkin muffinssin pystyi syömään. Koristeeksi pursotin suuren kermaruusun muffinssin päälle.

Taikina

2-2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1/2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 sitruunan kuoriraaste
3 rkl sitruunanmehua
1 kananmuna
0,5 dl voisulaa
0,5 dl öljyä
0,5 dl maitoa
2dl mansikoita

Sekoita kuivat aineet. Laita toiseen kulhoon sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu, maito, kananmuna ja rasvat, sekoita. Lisää nesteisiin kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinan joukkoon 2 dl tuoreita mansikoita paloiteltuina. Jaa taikina 6 suureen muffinssivuokaan noin 2/3 vuoasta. Paista 175 asteessa 20-30 min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä hyvin.

Kuorrute

2,5 dl flora vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
tomusokeria, vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi mausta tomusokerilla ja lisää joukkoon hieman vaniljkreemijauhetta. Sekoita vaahtoon tuorejuusto. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti