Joka maanantai aloitan herkkulakon ja viimeistään keskiviikkona se kaatuu. Tällä kertaa herkkulakko kaatui runebergin päivään, juhlaan kuuluvia torttujahan on pakko tehdä ja kyllähän ne teen kanssa maistuvatkin äärettömän hyvälle.
Eilen siis pikkusiskon kanssa leivottiin näitä herkkuja. Aateltiin että 12 kuulostaa vähälle ja päädyttiin tekemään taikina kaksinkertaisena, lopputuloksena oli lähes neljäkymmentä runebergin torttuja. Mantelijauhe ja -rouhe sekä hillosilmä pmada reunukselle, vesi kielellä mahdan vielä tänäänkin syödä ainakin yhden tortun.
Ohje on Kotiruoka kirjasta ja mantelirouheen tilalta laitettiin noin 1/3 osa rouhetta ja 2/3 osa jauhetta. Näin tuli pehmeitä ja kosteita herkkuja.
Mukavaa runebergin päivää kaikille ja nauttikaa herkkuja koko vuoden edestä siis runebergin torttu kiintiö täyteen kerralla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti