Tämä ohje kuuluu pitkäaikaisiin lemppareihin. Se on helppo ja nopea tehdä puhumattakaan siitä, kuinka hyvä lopputulos on. Näitä olen tehnyt moniin illanistujaisiin ja saanut monet muutkin ihastumaan näihin herkkuihin.
Tällä kertaa tein muffinsseja harjoittelupaikkaani. Tämä kevät on koulun osalta täynnä harjotteluja ja jokaisen päätteeksi on mukava tarjota henkilökunnalle kiitokseksi herkkuja. Toisaalta ne ovat palkinto myös itselle, selvisin taas yhdestä koitoksesta ja valmistuminen on askeleen lähempänä ja niin paljon tämäkin harjoittelu antoi, ei voi kuin kiittää harjottelupaikkaa siitä. Muffinssit tekivät kahvipöydässä hyvin kauppaansa ja kuulemma maistuivatkin hyvälle, mikä lämmittää leipojan mieltä.
En muista olenko aiemmin kertonut mielipidettäni muffinssien koosta. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että minikokoiset ovat parempia kuin suuret. Tottakai välillä on ihana nauttia jättisuuren suklaamuffinssin parissa, mutta yleensä minikokoiset ovat täydellisiä suupaloja erilaisiin herkkuhetkiin varsinkin, kun muffinssit yleensä ovat äärettömän makeita.
Näissä muffinsseissa minua viehättää raikkaus ja mehevyys. Muffinssit jäävät ihana kosteiksi ja pysyvät sellaisina useamman päivän. Ohjeen olen ottanut täältä ja kuorrutteen olen tehnyt omilla ohjeillani joka kerta eri tavalla. Tällä kertaa kuorrute on sitruunainen tuorejuustokuorrute ja sen päällä on paahdettua mantelirouhetta. Mantelirouheeseen jää muuten koukkuun ja sitä kannattaakin tehdä purkkiin hieman ylimääräistä, se nimittäin maistuu sellaisenaankin.
Muffinssitaikina
(n. 24 minikokoista)
2 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunamehua
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ dl sokeria
2 dl appelsiinijugurttia
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
½ dl sitruunamehua
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ dl sokeria
2 dl appelsiinijugurttia
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään, mitään ei tarvitse vaahdottaa vaan kaikki pistetään sekaisin. Voitele muffinssipelti ja jaa taikina koloihin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Tuorejuustokuorrute
125 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl lemon curdia
3 rkl sitruunan mehua
Tomusokeria maun mukaan
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet ja makeuta tomusokerilla. Pistä massa pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.
Paahdettu mantelirouhe
Paahda mantelirouhetta lämpimällä pannulla. Laita sekaan tilkka öljyä, hippusellinen suolaa ja ruokokidesokeria (muukin sokeri käy, tummista sokereista tulee enemmän makua). Karamellisoi mantelit ja nauti sellaisenaan sen lomassa, kun ripottelet rouhetta hieman muffinssien päälle. Varo ettei mantelit pala paahtamisvaiheessa, palaessa ne muuttuvat kitkeriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti