perjantai 9. tammikuuta 2015

Perinneleivontaa

Nyt on ollut valitettavan pitkä tauko pstauksissa. Joulukuu meni harjoittelun ja reissaamisen merkeissä niin ei ehtinyt keittiöön touhuamaan. Ja vuosi vaihtui sairastaessa, joten alkuvuoden leipomukset jäivät haaveiksi vain. Kuitenkin nyt on kerätty voimia ja ideoita ja voi lähteä taas leipomaan kaikkea uutta uusin ajatuksin! 

Muutama päivä sitten sain ajatuksen, että täytyy kokeilla karjalanpiirakoiden tekoa. Eilen sitten lähdin kokeilemaan niiden tekoa Sunnuntai Erikoishienoruisjauho pussin kyljessä olevalla ohjeella. Ohje löytyy täältä.

Olin aina ajatellut, että karjalanpiirakoita on jotenkin todella vaikea tehdä ja että se vie hirveästi aikaa. Minusta eniten aikaa vie riisipuuron keitto, muuten pyörittely ja kaulinta sujuu kyllä jouhevasti, eikä kaiken aina tarvitsekaan olla nopeaa. Leivonnasta on kiva välillä nauttia. ihan rauhassa. 

Kuoresta tuli sopivan rapea ja täyte oli pehmeä. Ehkä ensi kerralla opin kaulimaan tasakokoisia ympyröitä niin rypyttäminen on helpompaa ja tulee tasakokoisempia sekä kauniimpia piirakoita.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti